Тениски с надпис и щампи на супер цени

Тениски с надпис и щампи на супер цени

Posted by tedbg 17/05/2019 0 Comment(s)

Тениски с надписи и щампи на супер цени

Тениски с новини и щампи на супер цени

Търсите си тениска с най-страхотния и забавен надпис? А дали тази щампа ще издържи достатъчно дълго? За да изберете правилната тениска с надпис, първо трябва да знаете коя тъкан и метод за щамповане са най-подходящи.

Видове тъкани

В началото може да звучи леко объркващо, но различните тъкани изискват специфични методи за щамповане, включително и специфична боя. За да изберете кое е най-подходящо за Вас, разберете кое с кое си подхожда.

 

1. Памук – 100% памучни тъкани са универсалната основа за (почти) всяка щампа. Тениските са меки и лесни за пране, щампите са издръжливи. Голям плюс е, че при памучните тъкани мастилото не „мигрира“, т.е. щампата не нарушава целостта си и не попива в тъкнта. Подходящи техники за щамповане за пластизол и мастило на водна основа, дисчардж и DTG, както и гореща преса.

2. Смес – това обикновено са тениски, които са наполовина направени от памук, наполовина – от полиестер. При тениските от смесени тъкани можете да си позволите по-тънък слой пластизол, а и усещането ще е по-приятно. Може да пробвате дисчардж метода, но резултатът няма да е толкова добър. DTG е по-скоро на експертно ниво в този случай – можете да направите тест – леко потъркайте един от ъглите на щампата, за да проверите дали се лющи. Горещата преса също е приложима.

 

3. Смес от три тъкани – една от най-меките тъкани на пазара. Прави се от полиестер, памук и изкуствена коприна. Тъй като по-голямата част се състои от изкуствени тъкани, може да се получи „миграция“ на цветовете, т.е. те да се разпаднат или размият. По тази причина се използва основа, в този случай – сива основа, която да задържи втория пласт и да направи цветовете по-ярки. За тези тъкани са най-подходящи мастилата на водна основа, докато с пластизола трябва да внимавате повече, тъй като той не е разтеглив по природа. Дисчардж и DTG не се препоръчват, тъй като резултатът ще е доста туширан и блед. Може да се използва гореща преса, но на по-ниска температура и само за около 8-10 сек. Тениските от предимно изкуствена материя са единствените, при които може да ползвате сублимация.

 

4. Изкуствени – полиестер и вискоза. Можете да използвате пластизол, но за да запазите разтегливостта, използвайте подходяща основа или по-малък диаметър на щампата. За по-голямо покритие, обърнете се към мастилото на водна основа – препоръчват се по-светли цветове за по-голям контраст. Дисчардж не се препоръчва, но DTG е изключително подходящ и създава живи картини върху иначе леката и ефирна тъкан. Сублимация и гореща преса са също допустими. Сублимацията ще е доста туширана, а пресата трябва да е на ниска температура.

 

5. Полиестер – при 100% тъкани от полиестер има много по-малко възможности за щамповане. Пластизола е възможен, както и горещата преса и сублимацията, при която се получават изключително ярки цветове.

 

Черно върху черно

Черният надпис върху черна тениска е нещо наистина иновативно и лесно за изпълнение. Първо трябва да съобразите две неща – текстурата и ефектът на надписа. Интересен вариант е матиран черен текст на винтидж черна тениска. Този ефект се постига като мастилото се поставя на три слоя, а след това се слага френска хартия и се притиска с гореща преса за гладък завършек. Втори вариант е текстът да е от черно фолио – този материал има наситен черен цвят и изпъква перфектно върху тениската. Идеята зад тази техника е винаги да има малка разлика в нюансите на черното между тениската и надписа. Може да използвате тази техника и при други цветове.

Релефен текст

Всъщност, направата на релефен текст е много скъпа, но принтирането му – е много по-достъпно. Единственото предизвикателство е цветовете да съвпаднат. Нужна е матрица, която няма излишни детайли, и в която се поставя „пухкаво“ мастило. То набъбва и създава релефен ефект. Най-добрата част е, че текстът не Ви кара да чувствате дискомфорт, защото е изключително лек и неангажиращ.

Loading...