Мъжки гривни уникат

Мъжки гривни уникат

Posted by tedbg 28/06/2019 0 Comment(s)

Мъжки гривни уникат

 

Лесно е човек да предположи, че гривните са женски аксесоар, след като женските гривни доминират на пазара. Но като всяко бижу, гривната също е част от мъжкия стил – те са опция, не необходимост. А и вариациите им са твърде разнообразни, за да ги подминете с безразличие.

 

Правилната гривна

Мъжките гривни, като всеки друг аксесоар, отговарят на Вашия стил. Ако предпочитате костюми, всички метални верижки, златни и сребърни са подходящи. Ако сте по-спортни или лежерни в ежедневието си – кожата, мънистата и връвчиците ще Ви отиват много повече. И в двата случая ролята на гривната е една и съща – тя подчертава Вашия външен вид.

 

Гривната е и начин за общуване. Когато срещнете човек, той обикновено не пита откъде сте купили костюма си, а откъде сте взели гривната си. Подсъзнателно, този човек предполага, че сте имали приключение с гривната; някаква история, която да споделите. Затова и потърсете модел, който не изглежда съвсем лъскав, нов, а по-старинен, за да е автентично.

 

Как да носите гривната?

Освен ако не е лятно време, гривната може да се забележи много трудно под ръкавите на сакото. Можете да носите гривната си до часовника, стига тя да не е по-дебела от него. Две гривни на едната ръка е по-добре от това да носите по една гривна на всяка ръка.

 

Видове гривни

1. Метални – тип обръч е най-популярният и елегантен тип мъжка гривна, както и най-престижният. Това е аксесоар, който говори сам за себе си – изчистен, самостоятелен и хващащ окото. Лесно се забелязва, ако се протегнете или подпрете брадичката си. Избягвайте твърде лъскавите метали, нямате нужда от скъпоценни камъни или имитации. Повечето от тези гривни и без друго са твърде масивни, за да се носят заедно с часовник.

 

Съществуват и метални гривни тип верижка, които са също доста популярни, но има вероятност да засенчат часовника Ви и дори да Ви пречат. Те са по-масивни, често имитират дебела верига, колан, патрони. Това са обемни елементи, смятат се за по-мъжествени и ако предпочитате този тип гривни, ще се наложи да се лишите от ръчния си часовник.

 

2. Плетени – могат да бъдат кожени или от връв; с декорации или без. Тези гривни са подходящи за почти всеки повод. Някои от тях дори се смятат за „унисекс“, защото не са така подчертано мъжествени като масивните гривни. Гривните от връв често пъти са двойни или наслагвани една върху друга; могат да имат забавни, цветни мъниста. Изчистените гривни от връв се наричат паракорд и се отличават със своята дебела плетка. Те са повече спортни, отколкото ежедневни.

 

Кожените гривни са далеч по-елегантни. Понякога те са преплетени с нишки, друг път имат метални пластини с надписи или имитации. По-широките кожени гривни могат дори да защитят китката Ви при нужда. В миналото този тип гривни са се използвали именно за това.

 

Някои от украшенията за гривни могат да се окажат доста полезни – компас, мини химикал, мини манерка. Във филма „Целувката на дракона“ главният герой държеше игли за акупунктура в широката си гривна. Вие можете да държите флашката си там.

 

3. Гумени ленти – те са ярко оцветени и на ниска цена. Предназначени са по-скоро за ежедневието, забавни са и разтоварващи. Гумените ленти напоследък станаха и инициатива за много каузи. В миналото хората са носели значки на дрехите си, но секретните игли вече не са популярни. Много хотели и туристически курорти също използват гумените гривни, за да улесняват клиентите си.

 

4. Лечебни гривни – известни са още от времето на Клеопатра. Това са всякакви по вид и размер гривни с магнити, които облекчават болки и са полезни, ако страдате от морска болест при пътуване. Въпреки че са популярни до днес, няма доказателства за тяхната полза и се смятат повече за плацебо хапчета. Но пък може би ще изглеждате добре в тях?

Loading...